Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: üretim

Beypazarı’ndan gazoz atılımı



Türkiye’nin önde gelen maden suyu üreticilerinden Beypazarı, gazoz üretimine başladı. 
 

Ette üretim artıyor



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği - SETBİR
 

ETBİR'de Ahmet Yücesan dönemi



Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği'nin (ETBİR) 9. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat’ta yapıldı. ETBİR’de yeni dönem yönetim kurulu başkanlığını Dr. Ahmet Yücesan devraldı.
 

2016’da 20 milyon ton meyve ürettik



Dünya meyve üretiminde 2002 yılında 12’nci sırada yer alan Türkiye’nin 2014 yılında 5’inci sıraya yükseldiğini anımsatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdür Vekili Mesut Akdamar, “2002 yılında ülkemizin meyve üretimi 14 milyon ton iken, geçtiğimiz yıl %43,5 artışla 20 milyon tona ulaştı” dedi. 

Muratbey peyniri Amerikalıların sofralarına soktu



2017 yılı itibariyle ABD’ye ihracata başlayan Muratbey, Burgu, Sürmeli, Topi başta olmak üzere, tel peynir gibi sevilen yenilikçi ürünlerini bu ülkeye gönderiyor.
 

Ekonomide çıkış yolu için yüzümüzü üretime dönmeliyiz



Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Türkiye ekonomisi ve gıda sektörünün bugünkü durumuna ilişkin önemli saptamalar yaptı.

Küresel süt tedariki artıyor



İçinde bulunduğumuz 2017 yılı ilk çeyreğinde küresel süt tedarikinde artış gözleniyor. 
 

Billur Tuz, Avrupa Tuz Üreticileri Birliği’ne üye oldu



EuSalt - European Salt Producers’Association (Avrupa Tuz Üreticileri Birliği)’nin Brüksel’de yapılan Genel Kurulunda üyeliğe kabul edilen Türkiye’nin lider tuz üreticilerinden Billur Tuz, birliğin 25. üyesi oldu. Billur Tuz, 53 yıldır kalite, çevre ve hijyene verdiği önem ile toplumsal bilinçlendirme ve katkı çalışmaları ile üyeliğe hak kazandı.
 

Dr. Neslihan Alper: Amacımız sağlıklı gıda üretimini sürdürülebilir kılmak



Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı V. Dr. Neslihan Alper, gıda katkı madeleri ve bileşenleri konusunda bu yıl içinde gerçekleştirdikleri mevzuat değişiklikleri konusunda Gıda Teknolojisi Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.
 

Katkı maddeleri ve bileşenlerinin gıda sanayindeki rolü



Aromsa A.Ş. Yasal İşler Departmanı