Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: üretim

2019 süt sektörünün toparlanma yılı olacak



Harun Çallı
Yönetim Kurulu Başkanı
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD)
 

Ambalaj sektörü istikrarlı büyümesini sürdürüyor



Zeki Sarıbekir
Yönetim Kurulu Başkanı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) 

2018 sonu itibariyle kırmızı et arzında sorun yok



Tarık Tezel
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR)
 

Türkiye’de gıda sektörünün görünümü



Özden Güngör
Yönetim Kurulu Başkanı
Ziraat Mühendisleri Odası

Süt ürünlerinde öncelikli gündem tüketimi artırmak



Süt üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, tüketimde ise istenilen seviyeye ulaşamıyor.  Ülkemizde içme sütü tüketimi Avrupa ortalamasının çok altında. Avrupa’da yılda kişi başı ortalama 60 litre içme sütü tüketilirken, Türkiye’de yalnızca 34 litre süt içiliyor. SETBİR Yönetim Kurulu Başkaını Tarık Tezel, iç tüketimdeki artışın ihracatı da olumlu etkileyeceğini belirtiyor.
 

Kahve Dünyası dondurma üretimini ikiye katlayacak



Yıllık 750 ton dondurma üretim kapasitesine sahip Kahve Dünyası, bu kategorideki üretimini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
 

Şişecam’ın Türkiye’deki cam mmbalaj üretim kapasitesi 1,3 milyon tona ulaştı


Yayın: 19-08-2019

Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 
 

Kişi başına 4,6 kg çikolata ve şekerli ürün tüketiyoruz



Türkiye’de kişi başına 3.1 kg çikolata ve 1.5 kg şekerleme tüketilirken, tüketiciler en çok sütlü çikolatayı tercih ediyor. Son yıllarda bitter çikolataya olan talepte de artış söz konusu.
 

Nestlé Türkiye yıl sonunda ihracatını ikiye katlayacak



Çikolata ve şekerli ürünler kategorisinde ihracatını geçtiğimiz yıl 3 katına çıkaran Nestlé Türkiye, bu yıl sonunda ise 2 kat artış hedefliyor.
 

Alerjen Yönetimi Eğitimi 23 Kasım'da yapılacak



Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.