Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: üretim

Peynir fiyatları kırmızı etle yarışıyor



Zincir marketlerde peynirin 154 lira ile 200 lira arasında etiket fiyatını gördüğünü belirten Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, bu durumun besi ve süt üreticiliğindeki maliyet artışlarından kaynaklandığını açıkladı. 
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır. 

İçecek sektöründe karbon şoku



İçecek sektörü başta olmak üzere gıda sektörünün alt sektörlerinde, seracılıkta ve daha birçok sektörde kullanılan karbon ve karbondioksitin tedariğinde sıkıntı yaşanıyor. Türkiye’de belli firmalar tarafından tedarik edilen karbondioksit kaynaklarındaki yetersizlikler gazlı içecek devleri başta olmak üzere gıda sektörünü sıkıntıya soktu. Üretimlerine devam etmek için gaz arayışı içine giren firmalar, gaz sıkıntısı çözülmezse yaşanabilecek üretim ve satış kaybının ülke ekonomisine önemli zarar vereceğini söylüyor.

Prof. Dr. Vural Gökmen yazdı: Gıda sektöründe Ar-Ge ve yenilik gündemi



Prof. Dr. Vural Gökmen 
Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Kalitesi ve Güvenliği (FoQuS) Araştırma Grubu
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos sayısında yayımlanmıştır.

Abalıoğlu Yem’den Niğde’de süt tozu fabrikası yatırımı



Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Yem önemli bir yatırıma imza attı. 2024 yılında faaliyete geçecek olan süt tozu üretim fabrikası ilk etapta 150 kişiye istihdam sağlayacak.

GCA’dan yeni logo ve slogan: "Ambalajın Cam Zamanı"



Türkiye’de cam ambalaj endüstrisinin güçlü oyuncularından GCA, yenilikçi ve teknoloji odaklı kimliğini yansıtmak amacıyla yeni bir logo ve slogan tasarladı. Yeni logo şirketin sektördeki dinamizmini ve ileriye dönük vizyonunu ön plana çıkarırken, bu dönüşümü “Ambalajın Cam Zamanı” sloganıyla pekiştiriyor. GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Yenilenen kimliğimizle birlikte, sektördeki öncü konumumuzu daha da güçlendirerek, cam ambalajın sınırlarını zorlamaya ve inovasyonla şekillendirmeye devam edeceğiz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır. 
 
Önemli Not: 11-14 Ekim tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda 5. Salon'da 521 numarada bulunan GCA standını ziyaret edebilirsiniz. 

Arabica Coffee House’dan kadın istihdamı için önemli yatırım



Türkiye’de kahve sektörünün yenilikçi markalarından Arabica Coffee House, 50 milyon TL’yi aşan bir yatırıma sahip yeni gıda üretim tesisi Tastopia Taste Factory’nin açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Marka bu yatırımıyla, kadın istihdamına da önem vererek herhangi bir eğitim almamış ve meslek sahibi olmayan ev kadınlarının meslek edinmesine ve çalışabilmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.


Jokey, Türkiye’deki fabrikasının 25. yılını kutladı



“Her amaç için doğru ambalajı önermek” sloganıyla Türkiye’deki ve çevre ülkelerdeki müşterilerine göz alıcı ve fonksiyonel ambalaj ürünleri üreten Jokey Türkiye, 25. kuruluş yılını yöneticilerinin ve çalışanlarının katıldığı bir etkinlikte kutladı. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

Cumhuriyetin 100. yılında uzmanlar uyarıyor: "Tarım ve gıda Türkiye için beka sorunu"



Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarım” webinarında konuşan Gazeteci – Yazar Dr. Rüştü Bozkurt ve Frankfurt School Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz Türkiye’de tarım sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her iki isim de tarım ve gıdanın Türkiye için beka sorunu olduğuna dikkat çekti.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır. 

Kervan Gıda’dan 2 milyar TL'nin üzerinde ciro 



Küresel en iyi 100 şekerleme şirketi arasında 66’ncı sıraya yükselen ve Türkiye’de yumuşak şeker üretiminde en yüksek kapasiteye sahip kuruluşlardan biri olan Kervan Gıda, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti. Şirket bu dönemde kârlılığını da artırmayı başararak FAVÖK marjını ,5’e ulaştırdı ve 2022 yılının aynı döneminde 129 milyon TL olan net kârını bu yıl 168 milyon TL’ye yükseltti.

Şemsi Bayraktar: "Zeytinyağında taklit ve tağşiş devam ediyor"



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, zeytinyağında artan taklit ve tağşişe ilişkin görüntülü basın açıklaması yaptı.