Türkiye şalgam pazarında 2020 yılını bir önceki yıla göre %22’lik bir tonaj büyümesi ile kapattıklarını belirten Doğanay CEO’su Cem Kurt, “Yeni dönemde hedefimiz, şalgamı bugüne kadar hiç tatmamış, tatmış ancak bir sofra içeceği olarak konumlandırmamış tüketicilerimize de şalgamın bir sofra içeceği olduğu bilincini kazandırmak” dedi.
Doğanay Gıda, Türkiye’de sadece Konya Ereğli’de üretilebilen ve şalgamın ana maddesi olan mor havucun ilk hasadını Şef Mehmet Yalçınkaya ile gerçekleştirdi. Yalçınkaya “Şalgam mor havucun fermente olmasıyla üretilen çok lezzetli bir içecek, şalgam tüketiminin özellikle gençler ve çalışanlar arasında son zamanlarda arttığını görüyoruz” dedi.
Doğanay adının, Kızılay tarafından Adana'daki bir şişeleme tesisinin satın alındığına ilişkin medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklayan Doğanay Gıda, haberde adı geçen söz konusu fabrikanın kendileriyle hiçbir ilgisi bulunmayan farklı bir tesis olduğu bilgisini paylaştı.